Vilka blommor kan du plantera för att locka till dig kolibrier i Sverige?

Om du älskar att beundra kolibrier, är det en bra idé att plantera blommor som attraherar dessa fantastiska fåglar till din trädgård. Men vilka blommor är bäst lämpade för att locka till sig kolibrier i Sverige? I den här artikeln kommer vi att utforska de bästa blommorna som du kan plantera för att göra din trädgård till en attraktiv plats för kolibrier.

Varför locka kolibrier till din trädgård?

Innan vi dyker in i vilka blommor som är bäst lämpade för att attrahera kolibrier, låt oss först titta på varför du kanske vill göra det. Förutom att kolibrier är vackra att titta på, är de också viktiga pollinerare för många växter. Genom att locka kolibrier till din trädgård kan du hjälpa till att stödja lokala ekosystem samtidigt som du skapar en vacker och avkopplande miljö att beundra.

Blommor som attraherar kolibrier i Sverige

Här är några av de bästa blommorna som du kan plantera för att locka till dig kolibrier i Sverige:

Röd solhatt

Röd solhatt, eller echinacea, är en vacker blomma som lockar till sig kolibrier med sin ljusa röda färg. Dessutom är röd solhatt också en bra källa till nektar för dessa fåglar.

Röd trumpetblomma

Röd trumpetblomma är en annan blomma som är känd för att locka till sig kolibrier. Dess djupa, röda färg och trumpetformade blommor gör den till en idealisk blomma för dessa fåglar att mata på.

Klockranka

Klockranka är en annan blomma som kolibrier älskar. Dess röda, trumpetformade blommor innehåller mycket nektar och dess långa blomningstid gör den till en idealisk blomma för kolibrier att besöka.

Röd glasögonblomma

Röd glasögonblomma är en annan favorit bland kolibrier. Dess röda, tubformade blommor innehåller mycket nektar och dess långa blomningstid gör den till en idealisk blomma för dessa fåglar.

Röd smultronklöver

Röd smultronklöver är en vacker blomma som är känd för att locka till sig kolibrier. Dess röda blommor innehåller mycket nektar och dess långa blomningstid gör den till en idealisk blomma för kolibrier att besöka.

Hur man planterar blommor för att attrahera kolibrier

Nu när du vet vilka blommor som är bäst lämpade för att attrahera kolibrier, låt oss titta på hur du kan plantera dem i din trädgård:

Placera blomm