Vilka blommor blommar när – En guide för att planera din trädgård i Vällingby

Att ha en vacker trädgård är något som många drömmer om, men för att göra drömmen till verklighet krävs det en hel del planering. En viktig faktor att tänka på när du planerar din trädgård är vilka blommor som blommar när. Genom att välja växter som blommar vid olika tidpunkter kan du säkerställa att din trädgård alltid är fylld med färg och doftande blommor. I denna artikel kommer vi att gå igenom vilka blommor som blommar när i Vällingby, för att hjälpa dig att planera din trädgård på bästa sätt.

Inledning

Att ha en vacker trädgård är en dröm för många, men för att skapa en trädgård som blommar från vår till höst krävs det en del kunskap och planering. Genom att välja blommor som blommar vid olika tidpunkter kan du skapa en trädgård som är fylld med färg och doftande blommor under hela säsongen. I denna guide kommer vi att titta på vilka blommor som blommar när i Vällingby, för att hjälpa dig att skapa en vacker trädgård som blommar hela året.

Våren

Våren är en tid när allt vaknar till liv efter den kalla vintern. Det är en tid då trädgården börjar att grönska och blommorna börjar att blomma. Här är några av de blommor som blommar på våren i Vällingby:

Snödroppar (Galanthus nivalis)

Snödroppar är en av de första blommorna som tittar upp ur marken på våren. Dessa små blommor är vita och har en söt doft. De trivs bäst i skuggiga områden och är perfekta att plantera under träd och buskar.

Krokus (Crocus vernus)

Krokusar är små blommor som kommer i olika färger, inklusive lila, vit och gul. De blommar vanligtvis i mars och april och trivs i soliga områden. Krokusar är perfekta att plantera i gräsmattor eller som gränsplanteringar.

Tulpaner (Tulipa)

Tulpaner är en av de mest kända vårblommorna och kommer i många olika färger och storlekar. De blommar vanligtvis i april och trivs i soliga områden. Tulpaner är perfekta att plantera i blomsterlådor eller som en del av en rabatt.

Sommaren

Sommaren är en tid då trädgården är full av liv och färg. Det är en tid då många av våra favoritblommor blommar. Här är några av de blommor som blommar på sommaren i Vällingby:

Rosor (