Skapa en trädgård full av fjärilar med hjälp av dessa blommor i Älvängen

Att skapa en trädgård som lockar till sig fjärilar är inte bara vackert, utan också viktigt för ekosystemet. Fjärilar är viktiga pollinatörer och bidrar till att hålla trädgården levande. I Älvängen, en by i Västra Götaland, finns det många olika blommor som kan användas för att skapa en fjärilsvänlig trädgård. Här är några av de bästa valen.

1. Buddleja

Buddleja, även kallad fjärilsbuske, är en favorit bland fjärilar. Dess doftande blommor lockar till sig många arter av fjärilar och bin. Buddleja kan växa upp till 3 meter höga, så det är viktigt att plantera den på en plats där den kan få utrymme att växa.

2. Lavendel

Lavendel är inte bara vackert, det är också en av de bästa växterna för att locka till sig fjärilar. Lavendel kan växa upp till 60 cm höga och blommar från tidig sommar till hösten. Det är också en bra växt för att hålla borta skadedjur från andra växter.

3. Verbena

Verbena är en annan doftande växt som fjärilar älskar. Dess lila blommor är en favorit bland fjärilar och bin. Verbena kan växa upp till 60 cm höga och blommar från juni till september.

4. Solhatt

Solhatt, eller Echinacea, är en annan växt som lockar till sig fjärilar och bin. Dess stora, färgglada blommor kan vara en favorit bland Monarchfjärilar. Solhatt kan växa upp till 1 meter hög och blommar från juli till september.

5. Phlox

Phlox är en vacker perenn som fjärilar älskar. Dess doftande blommor är en favorit bland många arter av fjärilar och bin. Phlox kan växa upp till 1 meter hög och blommar från juli till september.

6. Rudbeckia

Rudbeckia, också känd som Black-eyed Susan, är en favorit bland många arter av fjärilar. Dess stora, gula blommor kan locka till sig många fjärilar och bin. Rudbeckia kan växa upp till 1 meter hög och blommar från juli till september.

7. Malva

Malva är en annan perenn som fjärilar älskar. Dess rosa eller lila blommor kan vara en favorit bland många arter av fjärilar och bin. Malva kan växa upp till 1 meter hög och blommar från juni till september.

8. Flockblommor

Flockblommor, eller Scabiosa, är en annan favorit bland fjärilar. Dess lila blommor kan locka till sig många arter av fjärilar och bin. Flockblommor kan växa upp till 80 cm hög och blommar från juni till september.