Så här skapar du en trädgård som luktar gott hela sommaren i Sälen

Trädgårdar är en fantastisk plats att koppla av, umgås med vänner och familj, och njuta av den friska luften. Men det finns något extra speciellt med en trädgård som luktar gott. I denna artikel kommer vi att titta på hur man kan skapa en trädgård som luktar gott hela sommaren i Sälen. Vi kommer att titta på allt från att välja rätt växter till hur man skapar en lockande doft.

1. Planera trädgården i förväg

Innan du börjar plantera i din trädgård är det viktigt att du planerar i förväg. Tänk på vilka växter som du vill ha i trädgården och hur du vill att den ska se ut. Detta kommer att hjälpa dig att undvika att skapa en trädgård som blir rörig och inte passar dina önskemål.

1.1 Skapa en lista över växter som luktar gott

Innan du börjar välja vilka växter du vill ha i din trädgård är det viktigt att du gör en lista över växter som luktar gott. Detta kan inkludera lavendel, jasmin, rosor, mynta och basilika. Att ha en lista kommer att hjälpa dig att undvika att välja växter som inte kommer att ge dig den doft du vill ha i din trädgård.

1.2 Placeringen av växterna

Det är också viktigt att du tänker på var du ska placera dina växter. Vissa växter kan behöva mycket sol medan andra trivs bättre i skuggan. Tänk också på om du vill ha dina växter i krukor eller planterade direkt i marken. Detta kan påverka hur du planerar din trädgård.

2. Välj växter som blommar under hela sommaren

För att skapa en trädgård som luktar gott hela sommaren är det viktigt att välja växter som blommar under hela säsongen. Detta kan inkludera rosor, petunior, begonior och flera olika sorters örter. Att ha växter som blommar under hela sommaren kommer att se till att du alltid har något vackert att titta på samtidigt som du kan njuta av den underbara doften.

2.1 Undvik växter som blommar för snabbt

Att välja växter som blommar för snabbt kan innebära att du endast får njuta av doften under en kort period. Istället bör du välja växter som blommar under hela sommaren så att du får en långvarig doft i din trädgård.

2.2 Välj växter med olika höjder

För att skapa en trädgård som är intressant att titta