Så här planerar du din trädgård för att få vackra blommor hela året i Valdemarsvik

Att ha en trädgård full av vackra blommor året runt är något som många trädgårdsälskare strävar efter. Men hur kan du uppnå detta i Valdemarsvik? Här är några tips och tricks för att planera din trädgård och få vackra blommor året runt.

Planera din trädgård efter säsong

Att planera din trädgård efter säsong är viktigt för att se till att du har blommor som blommar vid rätt tidpunkt. Detta kan också hjälpa till att undvika tomma platser i trädgården under vissa månader.

Våren

Plantera lökar, krokusar och narcisser tidigt på våren för att få färg i trädgården så snart snön smälter. Tänk också på att plantera träd och buskar som blommar på våren, som exempelvis magnolior.

Sommaren

Sommaren är den tidpunkt då de flesta blommor blommar i din trädgård. Plantera sommarblommor som rosor, lavendel och solrosor för att få en färgstark trädgård.

Hösten

Plantera prydnadsgräs och höstblommande växter, som exempelvis aster, för att ge trädgården en färgklick under hösten. Tänk också på att plantera blommor som blommar sent, som exempelvis trädgårdskrasse.

Vintern

Fundera på att plantera vinterblommor som vinterjasmin och snödroppar för att ge trädgården färg under vintern.

Skapa en välkomnande entré till trädgården

Att skapa en välkomnande entré till din trädgård är viktigt för att göra trädgården till en plats där du vill spendera tid. Tänk på att plantera blommor och växter som ger en härlig doft, som exempelvis lavendel eller rosor. Tänk också på att plantera blommor och växter som blommar vid olika tidpunkter för att se till att det alltid finns något att se på.

Plantera blommor i grupper

Att plantera blommor i grupper är ett bra sätt att skapa en dramatisk effekt i din trädgård. Tänk på att plantera blommor i samma färgskala eller med samma form för att skapa en enhetlig känsla i trädgården.

Tänk på sol- och skuggförhållanden

Att tänka på sol- och skuggförhållanden är viktigt för att se till att dina blommor trivs och blommar som de ska. Vissa blommor trivs bäst i sol medan andra trivs bättre i skugga. Tänk på att plantera blommor på platser där de får rätt mängd sol