Odla blommor i kruka för en färgglad trädgård i Mora

Att odla blommor i kruka är ett utmärkt sätt att skapa en färgglad trädgård även på små ytor, som balkonger eller uteplatser. I den här artikeln kommer vi att titta på vilka blommor som är bäst att odla i krukor för att skapa en färgglad trädgård i Mora, och tips på hur du kan vårda dina blommor på bästa sätt.

Varför odla blommor i kruka?

Mindre ytor, större potential

En av de främsta fördelarna med att odla blommor i kruka är att det är ett utmärkt alternativ för dig som har en begränsad yta att arbeta med. En blomkruka kan placeras nästan var som helst – på fönsterbrädet, på balkongen eller på en uteplats.

Lätt att flytta runt

En annan fördel med krukor är att de är lätta att flytta runt. Om du märker att dina blommor inte får tillräckligt med sol, eller om du vill skapa en annan färgkombination kan du enkelt flytta krukorna till en annan plats.

Perfekt för nybörjare

Att odla blommor i kruka är också perfekt för nybörjare, då det inte kräver lika mycket kunskap som en stor trädgård. Du kan också välja att odla några enstaka blommor, istället för att behöva ta hand om en hel trädgård.

Vilka blommor ska jag välja?

Zinnior

Zinnior är en populär blomma att odla i kruka då den ger ifrån sig en mängd olika färger. De kommer i nyanser av rött, rosa, gult, vitt och orange. Zinnior trivs bäst i varmt och torrt väder.

Petunia

Petunior är en annan blomma som passar utmärkt i krukor. De finns i en mängd olika färger, men är särskilt kända för sina lila och rosa nyanser. Petunior blommar under hela sommaren och trivs bäst i varmt och soligt väder.

Begonia

Begonior är en annan populär blomma att odla i krukor. De finns i en mängd olika färger, inklusive rött, rosa, gult, vitt och orange. Begonior trivs bäst i halvskuggigt läge och behöver inte mycket vatten.

Lobelia

Lobelior är små blommor som är perfekta för att hänga över krukans kant. De finns i en mängd olika färger, inklusive blått, lila, rosa och vitt. Lobelior trivs bäst i halvskuggigt läge och behöver regelbunden vattning.

Pelargoner

Pelargoner