Lär dig hur du kan använda blommor för att försköna din trädgård i Härnösand

Trädgården är en plats där du kan koppla av och njuta av naturen. Det är också ett utmärkt ställe att experimentera med färger, mönster och olika typer av växter. Blommor är en fantastisk väg att försköna din trädgård och ge den en personlig touch. Här lär du dig hur du kan använda blommor för att försköna din trädgård i Härnösand.

Välj blommor som passar din trädgård

Det finns många olika typer av blommor att välja mellan, och det är viktigt att välja de som passar din trädgård. Detta innebär att du behöver tänka på faktorer som jordtyp, exponering för sol och skugga, och den övergripande stilen för din trädgård.

Använd blommor som trivs i Härnösands klimat

Härnösand har en zon 6a-klimat enligt US Department of Agriculture. Detta innebär att temperaturen i genomsnitt ligger mellan -23°C på vintern och 21°C på sommaren. Det är viktigt att välja blommor som trivs i det här klimatet.

Tänk på färg och höjd

Blommor kommer i olika färger och höjder. Tänk på hur du vill att din trädgård ska se ut och välj blommor som passar den övergripande stilen.

Planera din trädgård

Innan du planterar blommor i din trädgård är det viktigt att planera. Detta innebär att du behöver tänka på faktorer som placering, layout och underhåll.

Placering

Tänk på var du vill placera blommorna i din trädgård. Vill du ha dem längs en stig eller runt en fontän? Tänk också på hur mycket sol och skugga området får under dagen.

Layout

Tänk på hur du vill att din trädgård ska se ut. Vill du ha ett mönster eller vill du ha en mer naturlig look? Tänk också på hur du vill att blommorna ska placeras i förhållande till varandra.

Underhåll

Tänk på hur mycket underhåll du vill ha för din trädgård. Vill du ha blommor som kräver mycket eller lite underhåll? Detta kommer att påverka vilka blommor du väljer.

Välj blommor som blommar under olika säsonger

För att ha blommor som blommar under hela trädgårdssäsongen är det viktigt att välja blommor som blommar under olika säsonger. Detta innebär att du behöver tänka på faktorer som blomningstid och hur länge blommorna blommar.

Använd blommor för att locka till dig polliner