Lär dig att välja blommor som tål olika väderförhållanden i klippan

Att välja blommor som passar för ditt trädgårdsområde kan vara en utmaning, särskilt om du har en klippig trädgård med olika väderförhållanden. Men det finns många blommor som kan tåla dessa förhållanden och ändå se vackra ut. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa blommorna att välja för en klippig trädgård och hur man kan skapa en härlig och hållbar trädgård med dessa blommor.

Hur man väljer blommor för en klippig trädgård

Innan vi tittar på vilka blommor som passar för en klippig trädgård är det viktigt att förstå vilka faktorer som påverkar denna typ av trädgård. Klippiga trädgårdar har vanligtvis mycket sol, vilket kan göra att jorden torkar ut snabbt. De har också ofta mycket vind, vilket kan göra att växterna torkar ut och skadas. Dessutom kan temperaturen variera kraftigt, särskilt om trädgården är på en sluttning eller i en dal.

För att välja blommor som passar för en klippig trädgård är det viktigt att välja växter som kan tåla dessa förhållanden. Här är några faktorer att tänka på när du väljer blommor:

Tolerans mot torka

Blommor som tål torka är idealiska för klippiga trädgårdar. De kan hantera perioder med lite eller ingen vattning och kan klara av att torka ut lite mellan bevattningarna.

Tolerans mot vind

Blommor som är vindtåliga kan klara av att växa i klippiga områden. De har starka stammar och blad som kan motstå vinden och skydda växten.

Härdighet

Blommor som är härdiga mot kyla och frost är idealiska för klippiga trädgårdar. Dessa blommor kan överleva tuffa förhållanden och fortsätta att blomma år efter år.

Jordtyp

Blommor som är anpassade till torr eller väldränerad jord är vanligtvis bäst för klippiga trädgårdar. De kan hantera de torra och steniga förhållandena och trivs bättre i en jord med högre pH-värde.

Bästa blommorna för en klippig trädgård

Nu när vi har förstått vad man ska leta efter när man väljer blommor för en klippig trädgård är det dags att titta på några av de bästa blommorna att välja:

Kaktusar

Kaktusar är perfekta för klippiga trädgårdar eftersom de tål torka och kräver lite underhåll. De finns i olika storlekar