De bästa blommorna att plantera för att locka till dig humlor till din trädgård i lund

En trädgård är inte bara en plats att koppla av och njuta av naturen, utan också en plats där man kan locka till sig en mängd olika pollinerande insekter. En av de mest populära insekterna att locka till trädgården är humlor. Humlor är utmärkta pollinatörer och spelar en viktig roll i bevarandet av många växtarter. Genom att plantera blommor som är attraktiva för humlor kan du bidra till att öka antalet humlor i din trädgård. Här är de bästa blommorna att plantera för att locka till dig humlor till din trädgård i lund.

Varför är det viktigt att locka till sig humlor till trädgården?

Innan vi går in på vilka blommor som är bäst att plantera för att locka till sig humlor till trädgården är det viktigt att förstå varför detta är viktigt. Humlor är utmärkta pollinatörer och bidrar till att pollinera en mängd olika växter. Utan humlor skulle många växtarter vara hotade. Genom att locka till sig humlor till trädgården kan du bidra till att bevara många växtarter och bidra till en hälsosammare miljö.

De bästa blommorna att plantera för att locka till sig humlor

Det finns många olika blommor som är attraktiva för humlor. Här är de bästa blommorna att plantera för att locka till sig humlor till din trädgård i lund.

Krokus

Krokusar är en av de första blommorna som blommar på våren och är mycket attraktiva för humlor. De kommer i en mängd olika färger och är relativt lätta att odla.

Blåsippa

Blåsippor är en annan vårblomma som är attraktiv för humlor. De är vanligtvis blå eller lila i färg och trivs i fuktiga och skuggiga områden.

Kungsängslilja

Kungsängsliljan är en av de mest populära blommorna för humlor. De är stora och trumpetformade och kommer i en mängd olika färger. Kungsängsliljor trivs i soliga och torra områden.

Rödklöver

Rödklöver är en annan blomma som är mycket attraktiv för humlor. De blommar på sommaren och trivs i fuktiga områden. Rödklöver är också användbara för markförbättring eftersom de är en kvävefixerande växt.

Lavendel

Lavendel är en mycket populär blomma i trädgården och är också attraktiv för humlor. De blommar på sommaren och trivs i soliga och torra områden.

Solrosor

Solrosor är en av de mest populära blommorna