Bli en mästare på att välja och plantera blommor i din trädgård i anonymt

Att plantera och välja blommor kan vara en rolig och avkopplande aktivitet. Men för att få den vackraste trädgården behöver du planera och välja blommor med omsorg. I denna artikel kommer vi att titta på några viktiga tips som hjälper dig att välja och plantera blommor i din trädgård i anonymt.

1. Välj rätt plats för din trädgård

Innan du börjar plantera blommor är det viktigt att välja rätt plats för din trädgård. Fundera på var i din trädgård du vill ha din blomsterträdgård. Välj en plats som har tillräckligt med solljus och som är skyddad från starka vindar.

2. Välj blommor efter deras blomningstid

För att din trädgård ska vara vacker under hela året är det viktigt att välja blommor som blommar vid olika tidpunkter. Välj blommor som blommar på våren, sommar, höst och vinter. På så sätt kommer du alltid ha något vackert att titta på i din trädgård.

2.1 Vårblommor

Vårblommor som tulpaner och påskliljor är perfekta för att fira våren. De blommar tidigt på året och ger din trädgård en färgklick när resten av trädgården fortfarande är torr.

2.2 Sommarblommor

Sommarblommor som rosor och petunior är perfekta för att fira sommaren. De ger din trädgård en färgklick när det är som varmast och mest soligt.

2.3 Höstblommor

Höstblommor som chrysanthemum och ljung är perfekta för att fira hösten. De ger din trädgård en färgklick när det börjar bli kallare och mörkare.

2.4 Vinterblommor

Vinterblommor som julros och snödroppar är perfekta för att fira vintern. De ger din trädgård en färgklick när det är som mörkast och kallast.

3. Välj blommor efter deras storlek

Fundera på vilken storlek du vill att dina blommor ska ha. Om du har en stor trädgård kan du välja stora blommor som solrosor och pioner. Om du har en mindre trädgård kan du välja mindre blommor som krokus och violer.

4. Välj blommor efter deras färg

Att välja blommor efter deras färg kan vara en rolig och kreativ process. Fundera på vilka färger du vill ha i din trädgård och välj blommor som matchar.

5. Plantera blomm